RandstadWonen blij met duidelijkheid

Geplaatst op 21 oktober 2015 door RandstadWonen

De Hoge Raad heeft zich op 16/10 jl. uitgesproken over de manier waarop verhuurmakelaars woninggegevens mogen publiceren van woningen waarvoor zij geen verhuuropdracht hebben.

 

RandstadWonen is erg blij met de duidelijkheid die deze uitspraak verschaft. Wij verwachten dat het aanbod voor onze eigen klanten hierdoor vergroot, omdat makelaars die zich niet aan de regels houden hun werkwijze moeten aanpassen.

In de woningbemiddeling zijn al jaren dubieuze bedrijven actief. Deze bedrijven schermen een deel van de woningvoorraad af en belemmeren een open marktwerking. Ook RandstadWonen loopt hier, als aanhuurmakelaar, vaak tegenaan. Dit belemmert ons in pogingen om, ten behoeve van onze klanten, een huiseigenaar te bereiken. Hopelijk is dat binnenkort verleden tijd.

RandstadWonen rekent ALTIJD bemiddelingskosten. Wij gaan ook alleen actief op zoek voor klanten die aangeven bereid te zijn hiervoor te betalen. Dit zijn zowel bedrijven als particulieren. Onze toegevoegde waarde zit hem dan ook niet in het simpelweg hebben van de sleutel, maar in realiseren van toegevoegde waarde en tijdwinst voor een cliënt. Woningen op onze site zijn alleen zichtbaar voor onze cliënten. Als personen zich onder valse voorwendselen toegang proberen te verschaffen tot dit afgeschermde woningaanbod, worden ze ontvankelijk voor een schadeclaim en zonodig zal aangifte gedaan worden.

Lees meer blogberichten